СУЧАСНІ ПІДХОДИ ЩОДО ЕТІОЛОГІЇ ТА ПАТОГЕНЕЗУ ПЕРЕДЧАСНОГО РОЗРИВУ ПЛОДОВИХ ОБОЛОНОК ПРИ НЕДОНОШЕНІЙ ВАГІТНОСТІ (ОГЛЯД ЛІТЕРАТУРИ)

Автор(и)

  • V. V. Simrok
  • V. F. Oleshko

Ключові слова:

Вагітність, передчасні пологи, передчасний розрив плодових оболонок, амніотична рідина.

Анотація

Передчасний розрив плодових оболонок при недоношеній вагітності є одним з найбільш серйозних ускладнень вагітності, який суттєво впливає на показники перинатальної захворюваності і смертності не тільки в Україні, але й в усьому світі в цілому. Поліетіологічність і відсутність єдиних патогенетичних підходів до діагностики передчасного переривання вагітності на тлі передчасного розриву плодового міхура утруднює проведення адекватної профілактичної та лікувальної терапії, метою якої є народження життєздатної дитини. Враховуючи той факт, що в основі передчасного розриву амніотичних оболонок посідають дистрофічні зміни, притаманні дисплазії сполучної тканини, визначення факторів ризику стосовно цієї патології набувають найважливішого значення для її профілактики при вагітності.  Сьогодні прогноз у пацієнток з групи високого ризику щодо передчасного розриву плодового міхура при недоношеній  вагітності ґрунтується на проведенні своєчасної й адекватної прегравідарної підготовки та пошуку сучасних методів діагностики і запобігання невиношування вагітності.

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-05-13

Як цитувати

Simrok, V. V., & Oleshko, V. F. (2015). СУЧАСНІ ПІДХОДИ ЩОДО ЕТІОЛОГІЇ ТА ПАТОГЕНЕЗУ ПЕРЕДЧАСНОГО РОЗРИВУ ПЛОДОВИХ ОБОЛОНОК ПРИ НЕДОНОШЕНІЙ ВАГІТНОСТІ (ОГЛЯД ЛІТЕРАТУРИ). Неонатологія, хірургія та перинатальна медицина, 4(4(14), 79–86. вилучено із http://neonatology.bsmu.edu.ua/article/view/42457